Välj en sida

Då man vill skapa nya guldsmycken eller omarbeta gamla är det absolut viktigaste att man vänder sig till en erfaren guldsmed. Man vill att guldsmeden ska vara skicklig och proffsig eftersom de smycken som ska hanteras ofta har ett stort faktiskt och sentimentalt värde. Ibland har man ärvt smycken från släktingar eller fått dem i present. Då vill man inte riskera att lämna bort dessa klenoder till någon man inte litar på. Man kan kontrollera sin guldsmed i förväg genom att läsa om tidigare kunders erfarenheter men även genom att välja en guldsmed med lång erfarenhet i branschen.

Hantverket är det viktigaste när man väljer guldsmed

En guldsmed är en person som utövar stort hantverk och som har en gedigen yrkeserfarenhet bakom sig. För att vara säker på att guldsmeden kan utföra det arbete man vill göra är det en god idé att kontrollera att hantverket håller hög kvalitet. Denna typ av guldsmeder kan klara av nästan alla typer av arbeten. En bra guldsmed kan hjälpa med en mängd olika saker, och på bara några veckor kan man börja använda sitt nya smycke.

Läs recensioner från tidigare kunder

Det kan vara svårt att kontrollera en guldsmed innan man anlitar den. Därför är det mycket viktigt att läsa recensioner från tidigare kunder eftersom det säger en hel del om hur skicklig guldsmeden är. Kunder reflekterar ett företaget bättre än något annan. Detta kan ge en bra bild av flera frågor och funderingar man har när man ska anlita en guldsmed. Exempel på saker som varierar mellan olika guldsmeder är:

  • Arbetstid
  • Kostnad
  • Yrkesskicklighet
  • Branscherfarenhet

Träffa guldsmeden och lägg upp en plan

Det absolut bästa sättet att få en bra bild av sin guldsmed är dock att träffa denne personligen. Man kan schemalägga ett möte då man tillsammans går igenom de smycken man vill omarbeta eller skapa och se över ungefärliga tillverkningstider och kostnader. Då kan man också få en bra bild av hur personen verkar och om det känns som en pålitlig guldsmed. Det kan också vara skönt att få träffa personen innan man tar ställning till huruvida man vill beställa arbetet.