Välj en sida

Ibland kan det uppstå en situation då du behöver låna pengar. Kanske har det hänt någonting oförutsett eller så ligger du efter med räkningarna. Det kan förvisso vara svårt att ta lån med svag kreditvärdighet, men det betyder dock inte att det nödvändigtvis är omöjligt. Vad du då bör överväga göra är att ansöka om ett lån där kreditupplysningen görs av en annan aktör än UC. För många gånger är leverantören av kreditupplysningen en viktig faktor för huruvida du på pappret ser kreditvärdig ut eller ej. Till exempel kan du ha lite för många förfrågningar på dig under den senaste tiden och ditt kreditbetyg dras i sådana fall ner. Via Billigtzonen.se finns diverse intressant om finansinstitut och ränta.

Som tur är finns det trots allt vissa långivare som erbjuder möjligheten till lån med svag kreditvärdighet. Så det finns ingen anledning att söka läpp utan du behöver helt enkelt bara tänka till lite och göra ett smartare val när du ansöker. Genom att ansöka hos en långivare som samarbetar med någon annan leverantör än UC ökar du nämligen dina möjligheter att få din ansökan beviljad. Detta även om du kanske har en något låg inkomst och en eller flera betalningsanmärkningar.

Så gör du för att få lån med svag kreditvärdighet

Det finns vissa saker som du bör ha i åtanke när du ansöker om ett lån med svag kreditvärdighet. Genom att ta följande i beaktande ökar du dina chanser att i framtiden få ett positivt svar på din låneansökan:

  • Försök att betala av alla krediter genom att ta ett så kallat samlingslån.
  • Tänk på att räntan ofta blir högre ju svagare kreditvärdighet du har.
  • Betala om möjligt dina räkningar med autogiro för att undvika att inkomna fakturor förfaller.

När du har lyckats betala av dina gamla lån och krediter med hjälp av ett samlingslån bör du ha en bättre kreditvärdighet. Vissa långivare kan dock fortfarande göra bedömningen att så inte är fallet. Men det är som sagt ändå möjligt att i vissa fall beviljas ett lån med svag kreditvärdighet. Allra bäst möjligheter till ett positivt svar på ansökan får du genom att välja en långivare som inte samarbetar med UC. Det kan också vara en god idé att vänta i upp till ett år innan du gör en ansökan hos en långivare som tar kreditupplysning hos UC. Det är nämligen så länge som tidigare gjorda upplysningar ligger kvar där.