Välj en sida

Det är bara värt att betala en saftig årsavgift om kortet ifråga ger dig fina förmåner och bonusar i utbyte. I annat fall är det i långa loppet bättre att du väljer ett kort utan årsavgift. Ett sådant kort kan du ha kvar i plånboken utan att det kostar dig någonting. Därför bör du sondera terrängen och ge dig ut i jakt på marknadens billigaste kreditkort!

Hur fungerar ett kreditkort i praktiken?

Ett kreditkort gör det möjligt för dig att låna pengar från en bank eller annan långivare. Detta för att kunna betala för varor eller tjänster utan att du har pengar tillgängliga på ditt bankkonto. Du gör helt enkelt inköp med kortet på kredit och betalar sedan tillbaka pengarna över en lite längre tidsperiod.

Ibland betalar du lite ränta, men om du betalar tillbaka hela skulden varje månad kan du ofta slippa betala ränta. Dessa kort kan med andra ord ses som plastkort med möjlighet att ta kortfristiga lån.

Två viktiga faktorer att tänka på när du ska skaffa ett sådant här kort är kreditgräns och ränta. Kreditgränsen begränsar nämligen hur mycket du kan handla för på kredit och räntan varierar en del mellan olika aktörer. Om du vill kunna skaffa ett av marknadens kreditkort behöver du därför lägga manken till och jämföra flera olika sådana.

Men faktum är att det inte är räntan utan snarare årsavgiften som är den viktigaste faktorn när det kommer till billighet. Nedan tipsar vi om några plastkort med kredit som du kan välja bland om du vill kunna skippa årsavgiften helt!

Marknadens billigaste kreditkort saknar helt och hållet årsavgift

Som vi redan har nämnt är förmodligen årsavgiften en viktigare faktor än räntan när du jämför billigheten mellan olika kort. Om årsavgiften är hög betalar du nämligen en hel del pengar för kortet även när det inte används.

Om du är på jakt efter marknadens billigaste kreditkort har vi ett antal sådana att rekommendera. Följande fem kort saknar helt och hållet en årsavgift:

  • re:member flex
  • Bank Norwegian
  • Komplett Bank
  • Resurs Classic
  • Shell Mastercard

Så genom att skaffa något av dessa kort behöver du med andra ord inte bekymra dig av årsavgiften!